KERJA TENAGA

YVES GUÉLAT

Yves Guélat ialah Ketua Pegawai Eksekutif Kumpulan Charles Monat.

 

Sebelum mengambil alih, Yves bekerja di Willis Towers Watson (bekas Willis) selama 11 tahun sebagai CEO operasi runcit serta bahagian Penyelesaian Kekayaan Global di Switzerland. Sebelum menyertai Willis Towers Watson, beliau adalah Pengarah Urusan di Aon, yang mengetuai pejabat cawangan Geneva.

 

Yves mempunyai pengalaman yang luas dalam industri insurans untuk pelanggan dalam pelbagai bidang. Walaupun majoriti waktunya telah berada dalam pembrokeran insurans dan memberi nasihat mengenai insurans bukan hayat dengan kepakaran termasuk Marin dan Harta, beliau juga terlibat dalam perolehan pereka yang terdahulu perkhidmatan insurans untuk individu nilai tinggi (Ultra / High Net Worth).

 

Ketua Pegawai Eksekutif Kumpulan

CHARLES S. MONAT

Pengerusi

Charles S. Monat adalah Pengerusi Charles Monat. Beliau mempelopori penggunaan dasar insurans hayat yang besar di Asia untuk mencipta kecairan bagi keluarga, ladang dan perniagaan. Beliau mempunyai lebih dari 45 tahun pengalaman dalam industri insurans hayat yang bekerja dengan bank, perancang kekayaan, peguam dan akauntan yang menyesuaikan penyelesaian untuk keperluan jangka panjang pelanggan Net Worth Worth.

Encik Monat mengasaskan Kumpulan Charles Monat pada tahun 1971, menubuhkan Charles Monat Associates Limited di Hong Kong pada tahun 1995, Charles Monat Associates Pte Limited di Singapura pada tahun 2005, dan Charles Monat Associates Limited LLC di Amerika Syarikat pada tahun 2010.

Beliau tetap aktif dalam perniagaan dan ahli sepanjang hayat Top of the Table dan Million Round Table Round.

KLAUS KIESSLING

Klaus Kiessling adalah Ketua Pegawai Operasi Group Charles Monat, yang berpusat di Singapura dan Zurich.

Dalam peranannya, Klaus bertanggungjawab untuk menyelaraskan pasukan tempatan di negara kita dalam bidang Kewangan, Operasi, IT dan Rakyat.

Sebelum itu, Klaus adalah Ketua Pegawai Kewangan di Willis Towers Watson di Switzerland selama 9 tahun. Sebelum itu, beliau adalah Ketua Pegawai Kewangan / Ketua Pegawai Operasi di AON Switzerland selama 10 tahun dan bertanggungjawab untuk beberapa penggabungan dan pengintegrasian syarikat ke dalam kumpulan. Klaus adalah ahli Jawatankuasa Operasi Charles Monat dan akan mengusahakan keseimbangan antara Penambahbaikan Digital dan Gangguan.

Klaus adalah eksekutif perkhidmatan kewangan yang berpengalaman dengan lebih dari 30 tahun pengalaman di Eropah. Beliau berkelulusan Sarjana Muda Perakaunan dan Kawalan dari Universiti Stuttgart, Jerman.

Ketua Pegawai Operasi Group

Klaus.JPG

NIKKI KOH

Nikki Koh adalah Ketua Pegawai Komersial Group Charles Monat, yang berpusat di Singapura.

Nikki mempunyai lebih daripada 20 tahun pengalaman insurans dan perbankan yang diperolehi di Prudential, UOB dan HSBC. Bermula dalam jualan dan khidmat nasihat pelanggan, Nikki berkembang menjadi pengurusan jualan dan pengurusan akaun dalam bancassurance.

Nikki telah bekerja dengan spektrum segmen penuh termasuk perbankan pengguna, perniagaan & perbankan komersil, keutamaan perbankan dan perbankan swasta. Nikki baru-baru ini menguruskan perkongsian bancassurance Prudential-UOB.

Menamatkan pengajian dengan Ijazah Sarjana Muda Perakaunan dari Universiti Teknologi Nanyang, Nikki juga merupakan ahli Persatuan Perancangan Kewangan Singapura. Nikki telah bercakap di beberapa seminar bank untuk segmen bernilai bersih tinggi mengenai topik perancangan warisan / insurans perniagaan di Singapura dan seberang laut.

Ketua Pegawai Komersial Group

Nikki.JPG

BERRY WONG

Berry menyertai Charles Monat sebagai Ketua Pegawai Eksekutif. Dalam peranannya, beliau bertanggungjawab untuk mengetuai pasukan Hong Kong untuk membangunkan perniagaan broker hayat bebas dalam perkongsian dengan bank swasta.

Dengan pengalamannya yang luas dalam perancangan kekayaan dan perancangan kecairan, beliau akan membangunkan strategi kekayaan untuk memperluaskan kehadiran pasaran di Hong Kong. Berry adalah ahli Jawatankuasa Operasi Charles Monat dan akan mengawasi fungsi pengurusan lain termasuk Operasi, Perkhidmatan Dasar Inforce, Pemasaran, dll.

Berry mempunyai lebih dari 22 tahun pengalaman bekerja di institusi kewangan utama di Asia. Sebelum kembali ke Hong Kong, Berry tinggal di Kanada di mana beliau menamatkan pengajiannya di University of Toronto.

 

Ketua Pegawai Eksekutif, Hong Kong

SIMON LO

Simon memulakan kerjayanya sebagai Penolong Peguam Negara dengan Pejabat Peguam Negara Washington. Kewajipannya termasuk menasihati Jabatan Buruh dan Industri Negeri mengenai perkara-perkara pengawalseliaan dan kes-kes sivil yang berlaku di mahkamah negeri. Simon kemudian memasuki amalan swasta dengan firma undang-undang yang dihormati di mana dia cemerlang sebagai litigator pertahanan. Beliau telah mewakili syarikat multinasional seperti Walmart dan Exxon Mobile.

Simon kemudian menyertai salah satu syarikat broker insurans hayat tertua di Amerika Syarikat sebagai Naib Presiden & Penasihat Am, Asia Pasifik. Simon bertanggungjawab untuk membina operasi perniagaan di Timur Tengah dan Benua India. Beliau juga menasihatkan pelanggan individu dan pelanggan korporat yang bernilai tinggi di seluruh Asia dan Timur Tengah mengenai perkara yang berkaitan dengan perancangan harta pusaka, strategi penggantian perniagaan, pampasan eksekutif, dan penyelesaian insurans hayat.

Simon menerima Ijazah Sarjana Muda Sastera dalam Ekonomi dan Pengajian Asia Timur dari University of Toronto, St. George. Beliau melanjutkan pengajian ijazah Juris Doctorate dari Michigan State University College Law dan berkhidmat sebagai kerani ke Mahkamah Rayuan Amerika Syarikat untuk Litar Keenam.

Ketua Pegawai Eksekutif, Antarabangsa

simon_lo.jpg

BETTINA HOFMEIER

Bettina bertanggungjawab untuk tawaran Charles dan Eropah di Eropah dan Eropah.

 

Bettina mempunyai pengalaman perbankan selama 7 tahun dengan salah satu bank Swiss terbesar. Bettina telah bermula di U / HNWI khidmat nasihat untuk pelanggan antarabangsa dan kemudian memberi tumpuan kepada insurans hayat di bank. Dalam bahagian ini, Bettina telah memperoleh pengalaman dalam pembangunan dan pengurusan produk, penggabungan pembawa insurans, menubuhkan dan membangunkan penawaran insurans untuk pelanggan dan bekerja rapat dengan syarikat insurans hayat terbesar di Eropah.

 

Bettina fasih berbahasa Inggeris dan Jerman.

Ketua Pegawai Pengagihan, Eropah

STEPHANIE ADAMS

Stephanie Adams mengetuai cawangan A.S. untuk Charles Monat dan merupakan peneraju global dalam penyelesaian insurans hayat dengan kepakaran dalam perancangan pemindahan kekayaan bersih A.S., Asia dan LATAM yang bernilai tinggi.

Stephanie adalah seorang profesional insurans berpengalaman dengan lebih daripada 20 tahun pengalaman pengurusan, operasi insurans, jualan dan pemasaran. Setelah menghabiskan 15 tahun terakhir dalam sektor bernilai tinggi, dia telah bekerja dengan beratus-ratus pelanggan dari seluruh dunia. Stephanie memulakan kerjayanya dalam pengunderaitan dan merupakan pakar utama dalam menempatkan kes sindikasi besar di banyak syarikat insurans untuk pilihan liputan maksimum. Selama bertahun-tahun, Stephanie telah memperoleh pengetahuan mendalam dan bekerja dalam bidang pemindahan kekayaan dan perancangan harta, perancangan kecairan, insurans perniagaan dan strategi penggantian perniagaan.

 

Beliau mempunyai MBA dari Anna Maria College dan BA dari University of Massachusetts, Amherst.

Ketua Bahagian Amerika Syarikat

Steph.JPG

Charles Monat © 2017-2021. Hak Cipta Terpelihara.

FB Icon@2x.png
LinkedIn Icon@2x.png