CAGARAN MASA DEPAN ANDA

Dalam usaha untuk mendapatkan masa depan yang selamat dan selesa, Charles Monat berada di sini untuk membantu individu, keluarga dan perniagaan merancang dengan ketenangan fikiran yang menjamin kelangsungan hidup mereka.

Para pelanggan bernilai tinggi hari ini semakin sedar bahawa keyakinan mereka pada masa akan datang terletak pada perancangan kekayaan. Ia menjadi penting sebagai pengumpulan kekayaan tradisional, dan telah menjadi kunci untuk melindungi dan mempertingkatkan harta mereka untuk masa depan.

Perancangan kekayaan adalah tentang melindungi apa yang telah terkumpul, sambil memelihara dan mengagihkannya untuk generasi masa depan. Ia memberikan makna kepada usaha seumur hidup dalam mengembangkan perniagaan, mengejar matlamat hidup dan mewujudkan nilai untuk masyarakat.

MENGENAI KAMI

Charles Monat adalah salah satu broker insurans hayat antarabangsa yang paling dipercayai di dunia. Kami menawarkan khidmat penasihat dan pembrokeran yang lebih baik untuk mengekalkan kekayaan dan mencipta kecairan. Kami adalah rakan pilihan untuk pelanggan bernilai tinggi, keluarga mewah dan eksekutif syarikat berbilang negara.

Sebagai perunding premium global, Charles Monat adalah perintis dalam pembangunan penyelesaian berasaskan insurans yang disesuaikan. Lebih 8,000 pelanggan swasta di Asia, Switzerland dan di seluruh dunia adalah kesaksian kami.

 

Ditubuhkan di Hong Kong pada tahun 1971, syarikat ini telah berkembang ke hadapan antarabangsa dengan pejabat yang beroperasi di Hong Kong, Liechtenstein, Miami, Singapura dan Zürich. Kami mempunyai pengetahuan global dan pengalaman bidang kuasa dalam melayani pelanggan di lebih daripada 50 negara. Pasukan profesional kami adalah pakar dalam menyediakan penyelesaian kekayaan dan penyelesaian kecairan bertaraf dunia.

 

Setiap pelanggan kami mempunyai keluarga, kekayaan dan perniagaan dinamik yang unik. Matlamat kami adalah untuk membangunkan hubungan yang berjaya dan holistik dengan rakan kongsi dan rakan perniagaan kami di bank swasta yang paling dihormati di dunia, firma perakaunan dan pembawa insurans.

Melindungi Warisan adalah perniagaan kami,

 

Kami Adalah Charles Monat. Rakan kongsi anda yang dipercayai dalam perancangan kekayaan. 

RAKAN PERNIAGAAN KAMI

Bersama dengan rakan strategik kami, Willis Towers Watson - pembekal khidmat nasihat, pembrokeran dan penyelesaian global terkemuka di dunia, Charles Monat dapat menawarkan pelanggan kami platform global dengan pelbagai modal dan penyelesaian pengurusan risiko manusia.

 

Bidang pengkhususan kami termasuk:

 

 • Penerbangan Keangkasawanan

 • Perniagaan Pertalian

 • Pengurusan Ketawanan

 • Tuntutan Advokasi

 • Pembinaan

 • Perdangan dan Korporat

 • Kemanfaatan Pekerja

 • Risiko Kewangan, Eksekutif dan Profesional

 • Marin

 • Penggabungan dan Pengambilalihan

 • Risiko Politik dan Kredit

 • Risiko & Analitis

 • Teknologi, Media, Telecoms

 • Keganasan

Construction insurance
Aviation insurance
Data centres
Plan your future for a long lasting legacy

PENCAPAIAN

1971

Menubuhkan Charles Monat & Associates, sebuah syarikat pemilikan, di Hong Kong

Diperbadankan Charles Monat Limited di Hong Kong

1977

Mengembangkan bahagian Kesihatan dan Hospitalisasi khusus, yang mempelopori pendekatan "Kesihatan adalah Kekayaan" untuk pelanggan

1992

Ditubuhkan Charles Monat Associates Limited, ahli CIB dan Charles Monat Agency Limited kerana keperluan undang-undang Hong Kong yang memisahkan broker dan ejen. Kedua-duanya dimiliki oleh Charles Monat Limited

1995

Menubuhkan Charles Monat Associates Pte Ltd di Singapura. Dimiliki oleh Charles Monat Limited

2004

Menubuhkan Charles Monat Associates LLC, sebuah syarikat Massachusetts, Amerika Syarikat

2010

Operasi yang ditubuhkan di Switzerland

2012

Willis memperoleh Charles Monat Limited

2014

Menubuhkan Charles Monat Associates AG di Liechtenstein

2016

Pembelian pengurusan Charles Monat Limited, mewujudkan struktur perniagaan yang unik

2017

Charles Monat © 2017-2021. Hak Cipta Terpelihara.

FB Icon@2x.png
LinkedIn Icon@2x.png